top of page

Wat gebeurt er met mijn oude ramen en deuren?Groven Ramen en Deuren gooit uw oude schrijnwerk niet zomaar de deur uit

Duurzame ramen, duurzame deuren, duurzaamheid in de bouw, … we kunnen er vandaag niet meer naast kijken: duurzaamheid is de toekomst, of u nu bouwt, verbouwt of renoveert. Wat gebeurt er met uw oude schrijnwerk als het vervangen wordt door duurzame ramen en deuren? Belandt het genadeloos op de afvalberg of wordt het gerecycleerd? Als het op recycling aankomt, denkt u misschien in de eerste plaats aan het recycleren van uw eigen huishoudelijke afval. Maar niet alleen plastic verpakkingen of papier kunnen gerecycleerd worden. Ook uw oude ramen of deuren kunnen perfect gerecycleerd worden! Daar maakt Groven Ramen en Deuren graag (her)gebruik van.


Kömmerling: het juiste profiel voor uw nieuwe ramen en deuren

Bij Groven Ramen en Deuren krijgt u niet alleen nieuwe duurzame ramen en deuren van topkwaliteit, ook uw oude ramen en deuren krijgen een tweede leven. Hiervoor kiezen wij resoluut voor Kömmerling.


Kömmerling: “Een pvc-venster heeft een theoretische levensduur van 50 jaar en kan minstens 7 keer worden gerecycleerd!”


Uw oude ramen en deuren worden gebruikt voor nieuwe raamprofielen

Kömmerling maakt gebruik van gerecycleerd materiaal om uw pvc-raamprofielen te vervaardigen, zonder ook maar een duimbreed in te boeten op kwaliteit. Hoe? Kömmerling verzamelt recyclagemateriaal uit oude pvc-ramen, brengt dit terug in de materiaalkringloop en gebruikt vervolgens een deel van dit gerecycleerde materiaal voor nieuwe deur- en raamprofielen, samen met esthetisch hoogwaardig nieuw materiaal.


1. Zowel recyclagemateriaal afkomstig van de productie van ramen als oude pvc-ramen worden verzameld.

2. Dit gerecycleerde materiaal wordt gebruikt om nieuwe ramen van te maken.

3. Kömmerling levert nieuwe pvc-profielen vervaardigd uit hoogwaardig en geselecteerd gerecycleerd materiaal


Zo is de cirkel rond in een gesloten materiaalkringloop: oude pvc-ramen en -deuren worden gerecycleerd voor nieuwe duurzame pvc-ramen en -deuren!


Kömmerling: “Voor elke gebruikte kg gerecycleerde pvc, besparen we twee kg CO2.”


Nieuwe ramen en deuren gemaakt uit 100 % gerecycleerd pvc

De hoogwaardige ReFrame raamprofielen bestaan volledig uit gerecycleerd pvc-materiaal. Wat betekent dit concreet voor u?


> Uw ramen worden vervaardigd uit 100 % gerecycleerde pvc, met kwaliteitsvolle technische eigenschappen.

> Pvc-ramen van uitzonderlijke kwaliteit met een hoge energie-efficiëntie.

> Dankzij de proCoverTec oppervlaktetechnologie worden uw ramen uitermate beschermd en hebt u de keuze uit de mooiste kleuren die het volledige raamprofiel bedekken, met een premium, matte look.


Uw oude schrijnwerk vervangen door nieuwe duurzame ramen en deuren? Contacteer Groven Ramen en Deuren gerust voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak!

130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page