top of page

Vernieuwde Vlaamse renovatiepremie: efficiënt en duidelijk

Bijgewerkt op: 29 mrt. 2023


Goed nieuws als je van plan bent te verbouwen en beter te isoleren! Sinds 1 oktober lanceerde de Vlaamse regering de nieuwe Mijn VerbouwPremie, een handige samenvoeging van twee premies die je vroeger apart moest aanvragen. Veel duidelijker en efficiënter dus. Daarnaast werpen we graag een licht op enkele bestaande premies: de Totaalrenovatiebonus, de EPC-labelpremie en de Burenpremie.


Mijn VerBouwpremie onder de loep


Dankzij Mijn VerbouwPremie krijg je voortaan tussen 30% en 50% van jouw verbouwfactuur terug. Dit geldt voor nagenoeg elke renovatie of energiebesparende klus in huis, waaronder ook hoogrendementsglas. Om recht te hebben op deze verbouwpremie, moeten de werken worden uitgevoerd door een aannemer. Hoe zit het met hoogrendementsglas voor ramen en deuren? De U-waarde van het geplaatste glas mag maximaal 1,0 W/m²K bedragen. Voor nieuwe volle buitendeuren geldt een U-waarde van 2,0 W/m²K. Op welk bedrag je juist recht hebt, hangt af van jouw inkomen, de aard van de werken en van de woning.


Andere Vlaamse renovatiepremies

Voer je naast nieuwe beglazing of deuren nog andere energiebesparende werken uit? Dan kom je in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus. Het bedrag van deze renovatiepremie hangt af van het aantal energiebesparende investeringen. Je krijgt deze bonus automatisch zodra Fluvius vaststelt dat je aan de voorwaarden voldoet.


Ben je van plan jouw woning te renoveren? Bekijk dan zeker of je recht hebt op de EPC-labelpremie. Via een nieuw EPC-verslag toon je aan dat de energieprestatie van jouw woning voldoende is verbeterd. Opgelet: de EPC-labelpremie kan je niet tegelijk krijgen met de totaalrenovatiebonus.


Tot slot ontvangt de projectbegeleider of BENOvatiecoach van minstens 10 eigenaars uit dezelfde buurt een vergoeding bij een collectief renovatieproject. Ook elke deelnemer heeft recht op de premie van de uitgevoerde maatregelen en eventueel ook op de totaalrenovatiebonus. Meer weten over alle renovatiepremies? Neem een kijkje op de website van Fluvius of breng een bezoekje aan www.vlaanderen.be.


Maak nu een afspraak met Groven Ramen en Deuren om jouw investering terug te krijgen met de juiste premies.

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page