top of page

Onderhoud van ramen en deuren voor lange levensduur


onderhoud ramen en deuren blog

Het onderhouden van ramen en deuren is essentieel voor een optimale werking en een langdurige levensduur. Door regelmatig onderhoud te plegen, zorgt u ervoor dat uw ramen en deuren goed blijven functioneren en er bovendien mooi uitzien. In dit artikel delen we enkele belangrijke tips voor onderhoud van ramen en deuren.


1. Regelmatige reiniging: Gebruik een mild reinigingsmiddel en een zachte doek of spons om vuil en stof te verwijderen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de oppervlakteafwerking kunnen beschadigen.

2. Controleer en reinig de scharnieren: Scharnieren kunnen na verloop van tijd vast komen te zitten door vuil en stof. Controleer regelmatig de scharnieren en smeer ze indien nodig met een geschikt smeermiddel.

3. Onderhoud van hang- en sluitwerk: Het hang- en sluitwerk van ramen en deuren kan onderhevig zijn aan slijtage. Controleer regelmatig de werking van sloten, handgrepen en andere mechanismen. Smeer ze indien nodig met een smeermiddel dat geschikt is voor het betreffende materiaal. Vervang versleten onderdelen tijdig om de veiligheid en functionaliteit te waarborgen.

4. Behoud van de afdichtingen: Afdichtingen rond ramen en deuren spelen een belangrijke rol bij het isoleren van uw huis. Controleer regelmatig de staat van de afdichtingen en vervang ze indien nodig. Zorg ervoor dat ze goed aansluiten om energieverlies en tocht te voorkomen.

5. Bescherming tegen weersinvloeden: Ramen en deuren worden blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, zoals zonlicht, regen en wind. Overweeg het gebruik van geschikte beschermende coatings of verven om de duurzaamheid van het materiaal te verbeteren.Gratis onderhoudsset ramen

Nu gratis onderhoudsset na het plaatsen van ramen door Groven Ramen!

Wilt u zeker zijn van kwaliteitsproducten voor het onderhoud van uw ramen en deuren, zonder ze te beschadigen? Daar heeft Groven Ramen aan gedacht. Na het plaatsen van ramen krijgt u bij ons een onderhoudsset met reinigingsproducten van Novatio: Belgisch, topkwaliteit… en volledig gratis!


Deze handige onderhoudsbox heeft alles om uw ramen en deuren te reinigen en uw schrijnwerk te beschermen en te vernieuwen, voor een lange levensduur.

· De Novacare Shamp-Wax R&D is een superieure en biologisch afbreekbare alles-in-een shampoo om in één beweging te reinigen, te doen glanzen met pareleffect en te beschermen.

· De Surface Renewer R&D is ideaal voor een jaarlijks onderhoud: reinigen, vernieuwen en beschermen in één, voor een diepteglans, langdurige voeding en het terugbrengen van de intense originele kleur, met een direct resultaat!

· Een microvezeldoek en krasvrije spons zorgen keer op keer voor een uitstekende reiniging en een krasvrij eindresultaat.


Vraag ons advies

Met deze eenvoudige tips kunt u ervoor zorgen dat uw ramen en deuren er niet alleen mooi uitzien, maar ook optimaal presteren en bijdragen aan een energiezuinige en comfortabele woning. Wilt u meer weten over een correct onderhoud van uw ramen en deuren? Dan staan we bij Groven Ramen en Deuren graag voor u klaar.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page