top of page

Hoe energie besparen?

Er gaat geen dag voorbij zonder nieuwsberichten over de hoge energieprijzen. Elektriciteit, verwarming, we betalen ons blauw en lijden straks misschien kou. Hoe kan je nu besparen op energie?

Zonnepanelen aankopen en alternatieve manieren zoeken om te verwarmen, is al een stap in de goede richting. Maar heb je al gedacht aan nieuwe ramen van Groven uit Wilrijk in Antwerpen? Alleen al het vervangen van oude ramen door moderne, PVC of aluminium ramen kan merkbare besparingen op jouw verwarmingskosten opleveren.


Lagere energiekost met nieuwe ramen


Soms ontzien de mensen het zich om nieuwe ramen te installeren en vervangen ze alleen het glas. Het werk is snel gedaan, je hebt al een merkbare isolerende verbetering en deze oplossing is goedkoper. Toch is het meestal aangewezen om ook voor nieuwe ramen te kiezen. Wij leggen uit waarom.


Het warmteverlies door de ramen kan in een eengezinswoning oplopen tot 40% van de totale verwarmingsenergie. Oude ramen laten meestal energieverliezen door die vier tot tien keer hoger zijn dan ramen met thermisch isolatieglas.


Zijn je ramen vóór 1995 geïnstalleerd? Dan voldoen ze ook niet langer aan de groeiende eisen voor energiebesparende en geïsoleerde huizen. Er is dus een enorm besparingspotentieel als je je ramen vervangt.Energiebesparende investering in enkele jaren terugverdiend.


Hoeveel energie kun je besparen? Kan dat in een waarde worden uitgedrukt? Zeker. De U-waarde geeft aan hoeveel warmte-energie er verloren gaat aan de buitenkant. Hoe kleiner deze waarde, hoe beter de thermische isolatie. En dus hoe groter de besparing op energiekosten.


Het renoveren met nieuwe ramen werpt al na enkele jaren zijn vruchten af. Het rendement van de investering versnelt door lagere energiekosten. De overheid verstrekt ook interessante premies, subsidies en leningen voor renovatieprojecten. Zo is er bijvoorbeeld een aparte premie voor beglazing. Je kunt dus heel wat besparen met nieuw, thermisch isolatieglas. Groven uit Antwerpen neemt je energieverbruik onder de loep en stelt de gepaste ramen voor jouw huis voor!Klik naar onze contactpagina om te bellen voor een afspraak!

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page