top of page

Maak kennis met de voordelen van aluminium ramen en deuren in onze showroom in Wilrijk (Antwerpen)

Bijgewerkt op: 23 feb. 2022Waarom u voor aluminium ramen kiest

Bij het steken van nieuwe ramen en deuren dient u vaak een keuze te maken wat materialen betreft. Hieronder geven we enkele redenen waarom u voor aluminium ramen zou moeten kiezen.


Beste isolatiewaarden bij grote ramen

Ramen in hout of pvc zijn qua isolerend effect net iets beter dan aluminium. Wanneer u echter van plan bent om driedubbel glas of grote ramen te steken, dan is aluminium de beste optie. Raamprofielen uit aluminium zijn ook een heel stuk steviger en sterker voor grote ramen. Net omdat het zo stevig is, is het ook ideaal voor wie inbraakpreventie een belangrijk voordeel vindt.


Duurzaam materiaal

Net als pvc is aluminium duurzaam materiaal. Het is roestvrij en het heeft een erg lange levensduur, waardoor de investering zichzelf terugverdient. Tegelijk is aluminium zeer onderhoudsvriendelijk; het heeft vrijwel geen onderhoud nodig, want het wordt niet aangetast door uv-stralen en heeft geen spleten waar vuil zich in opstapelt. Ook krijgt het meestal een extra beschermende laag en is het kleurvast, waardoor het niet gaat verkleuren en is het bestand tegen vocht.


Ecologisch

Wie duurzaam zegt, denkt ook ecologisch. Er wordt beweerd dat aluminium tot 40 jaar meegaat, maar de realiteit is dat dit zelfs langer is. Eigenlijk kent het materiaal geen kwaliteitsverlies waardoor het voor de volle 100% te recycleren is en opnieuw gebruikt kan worden.


Moderne look

Aluminium ramen zijn er in tal van verschillende mogelijkheden. Aluminium heeft steeds een moderne uitstraling, waardoor het vaker wordt gekozen bij nieuwbouwprojecten. Wel kunt u kiezen tussen een matte, glanzende of geborstelde afwerking.


Vraag meer info bij Groven in Wilrijk bij Antwerpen

Met 44 jaar ervaring in de sector is Groven een specialist wat betreft ramen en deuren. Zo delen ze graag hun deskundig advies met u om uw keuze wat betreft ramen in aluminium makkelijker te maken. Overweegt u ramen in aluminium te plaatsen? Contacteer Groven in Antwerpen voor info omtrent de vele voordelen.

98 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page